2012-04-11 15:29:00• hírek • Kocsis Zoltán

Ilyés is ott volt a csengeri kezdésnél

Szerda délelőtt Csengerben járt Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere. A határ menti községben ezzel az alkalommal dördült el gyakorlatilag a startpisztoly: elkezdték építeni a Szatmárnémetit Fehérgyarmattal összekötő kerékpárutat.

Az eseményen Ilyés mellett részt vett többek között Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye országgyűlési képviselője, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke valamint Dr. Tilki Attila, Fehérgyarmat polgármestere.

Utóbbi beszédében beszámolt arról, hogy a kerékpárút milyen kiemelkedő szerepet tölt be a fehérgyarmati kistérség fejlődésében. Ilyés Szatmárnémeti infrastrukturális fejlődéséről beszélt és a határ két oldalán lévő térség kapcsolatának fontosságáról.

Az összesen 40 kilométer hosszú kerékpárútból 18 kilométer esik a romániai oldalra. Ebből a tavaly ősszel közel nyolc kilométert sikerült leaszfaltozni, ezeken már a közvilágítás is működik. A munkálatok a város Szatmárpálfalva felőli végétől kezdődtek augusztus elején és a tél beálltáig a 16-os lakónegyed végén található ún. „sárga hídig" jutottak el.

Szatmár.ro archívum

Mindez egyelőre csak a Szamos bal partját érinti, mivel jobb oldalt csak a szennyvíztisztító telepig építik meg az utat. Legalábbis ezen projekt keretén belül. Pusztadaróc önkormányzatával közösen ugyanis Szatmárnémeti megpályázta a Szamos jobb partján lévő töltés leaszfaltozását is.

A „Szamos partján - vízen és két keréken" elnevezésű projektet az idei év végéig kell befejeznie a két félnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: